Kuipers krijgt Champions League-kraker toegewezen, oude bekende voor Ajax

Kuipers krijgt Champions League-kraker toegewezen, oude bekende voor Ajax

07-12-2020 11:06
12

Björn Kuipers fluit woensdagavond de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Borussia Mönchengladbach. De Nederlandse arbiter is aangesteld om het cruciale duel in groep B in goede banen te leiden.

Real Madrid moet winnen van Gladbach om nog door te kunnen stoten in de Champions League, maar de Duitsers zijn op dit moment goed in vorm en nemen de koppositie in de poule in. Het spannende treffen wordt door Kuipers en zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra begeleid. Allard Lindhout is vierde official, Pol van Boekel fungeert als VAR en hij wordt bijgestaan door Dennis Higler.

Ook Jochem Kamphuis en Kevin Blom zijn door de UEFA gevraagd om midweeks in actie te komen. Zij zijn videoscheidsrechter bij Zenit Sint-Petersburg tegen Borussia Dortmund. Die wedstrijd wordt geleid door de Roemeen Istvan Kovacs. Ook Serdar Gözübüyük is actief in de Champions League, want hij is vierde man bij Barcelona tegen Juventus. Tobias Stieler fluit die wedstrijd. De grote afwezige is Danny Makkelie: hij heeft geen wedstrijd gekregen van de Europese bond.

Tenslotte is ook Ajax op de hoogte van de aanstelling voor de spannende wedstrijd tegen Atalanta van aankomende woensdag. Carlos del Cerro Grande zal de fluit hanteren in de Johan Cruijff Arena. De Spanjaard is geen onbekende voor Ajax, want hij floot eerder al de uitwedstrijd in de playoffs in 2017 bij OGC Nice (1-1) en de thuiswedstrijden tegen AEK Athene (3-0) en Juventus (1-1) in het succesvolle seizoen 2018/2019.