De Boer reageert op WK-loting: 'Blij dat we die landen niet hebben getroffen'

De Boer reageert op WK-loting: 'Blij dat we die landen niet hebben getroffen'

07-12-2020 20:12
48

Bondscoach Frank de Boer heeft gereageerd op de kwalificatieloting voor het WK 2022 in Qatar. Hij is er redelijk tevreden mee en hoopt snel Turkije op vreemde bodem te treffen.

Maandag werd bekend dat Nederland het in de kwalificatie voor het WK opneemt tegen Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. "Het is geen poule des doods", zo wordt De Boer geciteerd door het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. "Er is ook geen poule des doods. In iedere poule is het groepshoofd in mijn ogen favoriet."

"Maar je loopt natuurlijk niet zomaar over Turkije en Noorwegen heen", vervolgt De Boer. "Turkije is een goede voetbalnatie met nieuwe talenten. En bij Noorwegen denk ik al snel aan Erling Haaland en Martin Ödegaard. Montenegro en Letland kunnen ook uit een goede organisatie spelen en tegen Gibraltar moeten we aan ons doelsaldo werken."

Eind maart worden de eerste wedstrijden gespeeld. "Meteen Turkije-uit zou wel lekker zijn. Want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom. Ik zou in maart ook wel tegen Noorwegen willen spelen. Ik ben wel blij dat we geen landen als Zwitserland, Zweden en Rusland hebben getroffen. En verre reizen naar Azerbeidzjan en Kazachstan zijn ons ook bespaard gebleven. We weten waar we aan toen zijn. We kunnen aan de bak."