Slecht nieuws voor KNVB: ook in januari nog geen publiek bij Eredivisie-duels

Slecht nieuws voor KNVB: ook in januari nog geen publiek bij Eredivisie-duels

09-12-2020 18:41 Laatste update: 18:51
42

Tijdens de eerste wedstrijden na de winterstop zal er nog geen publiek aanwezig zijn. Dat heeft KNVB-directeur Eric Gudde te horen gekregen van premier Mark Rutte en sportminister Tamara van Ark.

Het is een forse tegenvaller voor de KNVB, die wilde experimenteren met het in beperkte mate toelaten van publiek. Om die reden waren de topwedstrijden Ajax-PSV, PSV-AZ, Ajax-Feyenoord en Feyenoord-AZ in januari ingepland. "Helaas laten de besmettingscijfers het nu niet toe om al terug te keren naar de fase met beperkt publiek", vertelt Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad over het 'goed overleg' met de politiek.

Die cijfers moeten drastisch omlaag, voordat er weer publiek naar de stadions mag, heeft Gudde te horen gekregen. "Ik heb van Mark Rutte begrepen dat de ic-opnames in elk geval van gemiddeld 24 naar maximaal 10 opnames per dag moeten, voordat er versoepelingen mogelijk zijn en de stadions misschien weer open kunnen voor publiek."

Aan het begin van het seizoen was er nog wel een beperkt aantal toeschouwers welkom in de stadions. Het kabinet besloot echter al snel om extra coronamaatregelen door te voeren, waardoor ook de stadions leeg bleven. Telstar-FC Den Bosch op maandag 28 september was de voorlopig laatste wedstrijd waarbij publiek aanwezig was.