'Ik denk echt dat Ajax in de breedte veel tekort komt, kwaliteit elk jaar minder'

'Ik denk echt dat Ajax in de breedte veel tekort komt, kwaliteit elk jaar minder'

10-12-2020 10:58 Laatste update: 11:13
116

De selectie van Ajax is niet breed genoeg om verder te komen in de Champions League. Dat concludeert Mike Verweij, clubwatcher van De Telegraaf in een video-item van zijn werkgever.

Woensdagavond moest het gebeuren voor Ajax: alleen een overwinning volstond in 'de wedstrijd van twaalf miljoen' tegen Atalanta Bergamo. Het werd een 0-1 nederlaag. "Er lagen miljoenen voor het oprapen", benadrukt Verweij. "Maar Ajax geeft niet thuis. Dat is een heel trieste constatering. Vorig jaar was er enorme teleurstelling, nu is er een soort van berusting. Dat is misschien nog wel het meest zorgelijke voor Ajax. Ze leken geen plan te hebben. Het zag er heel beroerd uit."

Wedden

Meer odds

Verweij beaamt dat de selectie van Ajax niet breed genoeg is. "Ik denk echt dat Ajax in de breedte heel veel tekort komt. Dat mag ook de clubleiding zich aanrekenen. Je ziet dat de kwaliteit van de selectie door alle vertrokken spelers elk jaar minder is geworden. Als je dan ook nog geen plan hebt, wordt het in elke Europese wedstrijd moeilijk. Ook in de Europa League. Twee kansen in negentig minuten, dat is heel, heel, heel erg mager."

Ajax-trainer Erik ten Hag had bovendien eerder moeten kiezen voor Jurgen Ekkelenkamp, vindt Verweij. "Ekkelenkamp komt erin en die doet in heel korte tijd meer dan andere middenvelders daarvoor gedaan hebben. Die jongen presteert altijd top in Jong Ajax en is gewoon een heel goede voetballer. Gooi die er maar op, want anderen laten in deze wedstrijden zien dat het toch wat te hoog gegrepen is."