Ten Hag is verrast door mededeling Huntelaar én heeft hoopgevend Kudus-nieuws

Ten Hag is verrast door mededeling Huntelaar én heeft hoopgevend Kudus-nieuws

12-12-2020 23:30
58

Ajax-trainer Erik ten Hag was niet op de hoogte van de plannen van Klaas-Jan Huntelaar, die na Ajax-PEC Zwolle aankondigde dat hij na dit seizoen zal stoppen. Ten Hag hoorde dat nieuws van FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior, die kort daarvoor Huntelaar had gesproken.

De 37-jarige Achterhoeker had tegen PEC één keer gescoord en liet na de wedstrijd weten dat hij aan zijn laatste seizoen als prof bezig is. "Hij regisseert dat natuurlijk zelf", aldus de zichtbaar verraste Ten Hag. "Met zo'n carrière moet je dat ook doen. Prachtig dat hij dat op zo'n avond doet, waarop hij de ploeg weer bij de hand heeft genomen."

Huntelaar tekende afgelopen zomer nog voor één jaar bij, maar zal binnenkort dus alsnog afzwaaien. "Ik ben blij dat hij dit seizoen nog bij ons is. En aan het einde gaan we hem een mooi afscheid geven", aldus Ten Hag. "We zullen hem als speler gaan missen. Maar voor iedereen komt er een eind. En ik weet zeker dat er voor Klaas-Jan nog een mooie carrière komt, na deze carrière. Als wat? Dat weet ik niet, dat moet hij zelf invullen. Klaas-Jan kennende heeft hij ambities en drive genoeg."

De trainer had ook nieuws over Mohammed Kudus. De Ghanese middenvelder viel op 21 oktober geblesseerd uit tegen Liverpool, bleek een meniscusblessure te hebben en kwam sindsdien niet meer in actie. Ten Hag sloot echter niet uit dat Kudus voor de winterstop weer in actie komt. "Hij zit in zijn laatste fase van zijn revalidatie. De kans bestaat dat hij snel in actie komt. Daar werken we in elk geval wel met hem naartoe", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.