ADO verbaasd door uitspraken Rankovic: 'Het was zijn expliciete wens'

ADO verbaasd door uitspraken Rankovic: 'Het was zijn expliciete wens'

13-12-2020 16:00
14

De uitspraken van Aleksandar Rankovic bij het FOX Sports-programma Goedemorgen Eredivisie zorgen voor verbazing bij ADO Den Haag. Volgens de clubleiding heeft de ontslagen trainer zélf aangegeven dat hij geen contact wilde.

Rankovic kreeg na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente via zijn zaakwaarnemer te horen dat hij moest vertrekken. "Het is fatsoenlijk om met iemand om tafel te gaan. Ik heb niets gehoord van de algemeen directeur en ook niet van Martin Jol. Toon tenminste een klein beetje respect", zei de Servische trainer zondagochtend.

Wedden

Meer odds

ADO ontkent niet dat het zo is gegaan, maar wijst op een belangrijk verschil: de trainer heeft zélf aangegeven dat hij het op deze manier wilde, aldus de clubleiding. "Rankovic besloot om een week voor de start van de competitie uit het technisch hart te stappen", verklaren de beleidsbepalers tegenover het Algemeen Dagblad.

"Dit heeft in tien weken tijd tot vele gesprekken geleid, waarbij Aleksandar er zelf voor koos om zijn zaakwaarnemer bij gesprekken uit te nodigen en hem als woordvoerder te laten opdraven. Bij zijn ontslag is er wel degelijk contact met hem gezocht, maar zijn expliciete wens was het om de communicatie via zijn zaakwaarnemer te laten verlopen."

Rankovic en zijn zaakwaarnemer zeggen zich niet te herkennen in de verklaring van ADO. Hij zat slechts acht competitiewedstrijden op de Haagse bank.