Oranje Juventus werkt aan doelsaldo in Parma en voert druk op Milanees duo op

Oranje Juventus werkt aan doelsaldo in Parma en voert druk op Milanees duo op

19-12-2020 22:33
7

Het in het oranje gestoken Juventus heeft druk op zijn concurrenten uit Milaan weer wat opgevoerd. De ploeg van Matthijs de Ligt had midweeks punten gemorst tegen Atalanta Bergamo, maar kwam zaterdag niet in de problemen tegen Parma.

I Gialloblù begonnen als nummer veertien van de Serie A aan het duel en kregen de eerste grote kans van de wedstrijd. Juraj Kucka slaagde er echter niet in om Gianluigi Buffon te verschalken. Juventus zou uiteindelijk tussen minuut 23 en minuut 26 het verschil maken. Eerst was het Dejan Kulusevski die werd vrijgespeeld door en de score opende: 0-1. Niet veel later steeg Cristiano Ronaldo tot grote hoogte: de Portugees bekroonde een afgemeten voorzet van Álvaro Morata met een perfecte kopbal.

Wedden

Meer odds

Leonardo Bonucci miste op slag van rust nog een opgelegde kans, maar Juventus kon dat wel hebben. Kort na de pauze werd het zelfs 0-3: Ronaldo tekende met een harde schuiver in de lange hoek voor zijn tweede van de avond. Juventus vond het wel best, maar zette in de slotfase nog één keer aan. Álvaro Morata verschalkte doelman Luigi Sepe met een geplaatste kopbal en legde de 0-4 eindstand vast.

Juventus komt op gelijke hoogte met nummer twee Internazionale en tot op één punt van AC Milan. De lijstaanvoerder speelt zondag tegen de verrassende nummer zes Sassuolo, Inter treedt thuis aan tegen promovendus Spezia.