Perez en De Boer oneens over PSV-verdediger: 'Lang niet zo goed als Blind'

Perez en De Boer oneens over PSV-verdediger: 'Lang niet zo goed als Blind'

Gepubliceerd: maandag 21 december 2020 om 07:57ma 21-12-2020 om 07:57

Laatste update: maandag 21 december 2020 om 09:38ma 21-12-2020 om 09:38

Ronald de Boer ziet in Jordan Teze en Olivier Boscagli 'de toekomst van PSV'. De twee vormen dit seizoen een duo centraal achterin bij de Eindhovense club. Vooral de voetballende kwaliteiten van Boscagli vallen De Boer op: de vergelijking met Daley Blind wordt gemaakt.

"Hij heeft altijd oog voor de diepte en is geweldig aan de bal", begint De Boer aan tafel bij FOX Sports. "Hij is niet zo snel, maar tactisch en verdedigend wel redelijk goed. Hij komt af en toe in de problemen, maar Teze is het beest dat iedereen keihard aanpakt. Hij heeft de snelheid om het op te lossen als iemand erdoorheen komt."

Vooral de voetballende kwaliteiten van Boscagli vallen dit seizoen op, aldus De Boer. "Boscagli geeft altijd een pass naar voren en raakt niet in paniek. Dat gaat weleens fout, maar dat hoort erbij. Dat risico neemt hij. Ik vind het een goed duo. Ze vullen elkaar goed aan. Het is de toekomst van PSV, denk ik, want ze zijn nog vrij jong."

Zijn collega Kenneth Perez kan zich niet bepaald vinden in de woorden van De Boer. "Als je ziet hoe vaak hij andere spelers in de problemen brengt: dat is echt ongekend", is hij kritisch op Boscagli. "Hij is by far niet zo goed aan de bal als Blind."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Boscagli doorgroeien naar het niveau van Blind?

Ja, dat kan
63%
Nee, dat gaat niet lukken
37%
(1640 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws