'Padt hoopt op het buitenland en wijst aanbieding van Groningen voorlopig af'

'Padt hoopt op het buitenland en wijst aanbieding van Groningen voorlopig af'

24-12-2020 14:43
58

Het lijkt er op dat Sergio Padt na dit seizoen niet meer voor FC Groningen speelt. De doelman gaat vooralsnog niet akkoord met een volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus 'meer dan uitstekende aanbieding'.

Groningen wil graag door met Padt en hoopt de 30-jarige keeper voor meerdere jaren vast te leggen, maar daar is op dit moment geen sprake van. Speler en club liggen volgens RTV Noord 'ver uit elkaar' en vinden het moeilijk om tot een compromis te komen. Daarnaast heeft de doelman te kennen gegeven nog een keer in het buitenland te willen spelen en omdat er nu interesse is van een niet bij naam genoemde club laat hij de aanbieding van Groningen voor wat het is.

Fledderus, die namens Groningen de gesprekken met Padt en zijn entourage voert, heeft de hoop op een langer verblijf van de Amsterdammer nog niet opgegeven. "We zijn met elkaar in gesprek", zegt hij tegen het regionale medium. "Het is uiteindelijk aan Sergio om te zeggen wat hij van onze aanbieding vindt. Maar ik begrijp hem ook, want hij heeft aangegeven dat hij over iets nieuws nadenkt. We hebben hem een uitstekende aanbieding gedaan en het is nu aan hem."

Padt keept al ruim zes jaar voor Groningen nadat hij in 2014 overkwam van KAA Gent. Op dit moment heeft de doelman, die eerder ook al voor Ajax, Haarlem en Go Ahead Eagles speelde, 207 Eredivisiewedstrijden voor de Trots van het Noorden op zijn naam staan.