Schots déjà vu voor Elia: 'Kan jij je het doelpunt nog herinneren? Zeg dan'

Schots déjà vu voor Elia: 'Kan jij je het doelpunt nog herinneren? Zeg dan'

27-12-2020 18:38
9

Eljero Elia sloot zondagmiddag de eerste helft van het Eredivisie-seizoen af. De dertigvoudig Oranje-international maakte in de laatste twee wedstrijden – tegen FC Emmen en AZ – zijn eerste twee treffers sinds zijn Eredivisie-terugkeer, maar heeft naar eigen zeggen nog niet zijn beste spel kunnen laten zien.

Sinds hij het Turkse Basaksehir verruilde voor FC Utrecht, heeft Elia nog niet één keer de negentig minuten volgemaakt. "Ik sta er gewoon goed voor, ik ben gewoon fit, ik speel mijn wedstrijden. Maar dat de trainer (René Hake, red.) mij na zestig, zeventig minuten wisselt... Dat is zijn keuze", liet hij na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ weten aan FOX Sports. "Natuurlijk ben ik altijd teleurgesteld als ik gewisseld word. Maar ik ben hier niet gekomen om te vechten, maar om te presteren."

Tegen AZ kwam Elia opnieuw tot scoren, nadat hij een lange pass van Mark van der Maarel in ontvangst nam en doelman Marco Bizot omspeelde. Het deed hem denken aan een interland die hij in 2009 met Oranje speelde. "Kan jij je het doelpunt nog herinneren? Welke dan, zeg dan!", dolde hij met interviewer Hans Kraay junior. "Schotland-uit! Dat ik een schijntrap doe bij de keeper en dan schiet ik hem met links erin."

Elia wil echter liever vooruitkijken, in plaats van terug, vervolgde hij met een serieuze toon. "2020 was sowieso geen jaar waarin het er rooskleurig uitzag. Maar ik ben gewoon fit en ik wil lekker voetballen, plezier maken. En gewoon presteren, laten zien wat ik kan. Zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken."