Advies voor Ten Hag: 'Als ik hem was, zou ik na dit seizoen weggaan bij Ajax'

Advies voor Ten Hag: 'Als ik hem was, zou ik na dit seizoen weggaan bij Ajax'

04-01-2021 06:47
131

Ronald Waterreus denkt dat de titelstrijd in de Eredivisie nog volledig openligt. Ajax maakt steeds meer foutjes, terwijl PSV beter in vorm lijkt te komen. De voormalig keeper heeft ook een advies voor Ajax-trainer Erik ten Hag: vertrek uit Amsterdam na dit seizoen.

"Waar je bij PSV het gevoel hebt dat het onder Roger Schmidt steeds beter wordt, is bij Ajax het verval ingetreden", begint Waterreus in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dusan Tadic en Daley Blind die op hun retour zijn, Andre Onana die foutjes gaat maken..." De titelstrijd zal volgens Waterreus gaan tussen Ajax en PSV. "Feyenoord speelt geen rol. En AZ komt, behalve punten, ook iets anders tekort."

De voormalig keeper en analist van de NOS ziet dat het bij Ajax eerder onrustig dreigt te worden dan bij PSV. "Bij Ajax ligt een crisis eerder op de loer dan bij PSV. En daarin is Ten Hag zeker een factor. Hij is een typische leerling van Fred Rutten: door voetballers geprezen, voor media een makkelijke pispaal. Als Ajax twee keer verliest, kun je wachten op gelazer in Amsterdam."

Waterreus heeft dan ook een duidelijk advies voor de trainer van de Amsterdammers. "Als ik Ten Hag was, zou ik na dit seizoen lekker weggaan bij Ajax. In tegenstelling tot wat sommige media willen doen voorkomen, heeft die man drie jaar formidabel gepresteerd. Hij verdient veel meer credits. En die krijgt hij, mede vanwege zijn Bayern München-verleden, sneller in Duitsland. Zet hem bij Borussia Dortmund en hij wordt er minstens zo succesvol als bij Ajax."