Advocaat dirigeert Jörgensen naar de bank na komst Pratto: 'Genoeg kansen gehad'

Advocaat dirigeert Jörgensen naar de bank na komst Pratto: 'Genoeg kansen gehad'

10-01-2021 12:50
40

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft nieuwkomer Lucas Pratto direct in de basis gezet tijdens de hervatting van het Eredivisie-seizoen. Vaste spits Nicolai Jörgensen moest hierdoor genoegen nemen met een plek op de reservebank, net als Bryan Linssen, die vlak voor Kerstmis nog uitpakte met een zuivere hattrick tegen sc Heerenveen.

De Kleine Generaal wist na een paar trainingen al genoeg, liet hij voorafgaand aan de stadsderby tegen Sparta weten aan ESPN. "Drie dagen hebben we hem gezien, op de training. Toen maakte hij een redelijke indruk", aldus Advocaat. "Laat het maar gelijk zien, dan weten we het ook gelijk."

Jörgensen zal hoe dan ook aan de bak moeten. De Deen is al jarenlang de eerste spits bij Feyenoord, maar scoorde dit seizoen slechts één keer en heeft er nu dus een Argentijnse concurrent bij gekregen. "Ik zag wel een gretige speler op de training. Niet dat hij met zijn kop in de wind staat, zeker niet", aldus Advocaat over Jörgensen. "Maar deze jongen weet ook dat hij genoeg kansen heeft gehad. En als je het op dit niveau niet doet, dan gaan ze kijken naar een vervanger. En dan ga je eruit."