Van der Sar hint naar koerswijziging Ajax: 'Moeten we de komende jaren weer heen'

Van der Sar hint naar koerswijziging Ajax: 'Moeten we de komende jaren weer heen'

10-01-2021 17:15
63

Ajax heeft de afgelopen jaren met miljoenen gesmeten, maar wil zich ook weer focussen op het opleiden van spelers. Dat zegt algemeen directeur Edwin van der Sar tegen de NOS.

Ajax legde deze week Sébastien Haller voor 22 miljoen euro vast. "Het is inderdaad zeker wat, maar ondanks de coronacrisis blijven de doelstellingen overeind", zegt Van der Sar voor de camera van de NOS.

"We willen een attractief elftal neerzetten, onze ambitie ligt in Europa. Daar moeten we met z'n allen naartoe. Je hebt de bedrijfsbegroting en de potjes van aan- en verkoop. De afgelopen jaren hebben we helaas veel spelers verkocht, bijvoorbeeld Ziyech, Van de Beek, Dest en Botman. Aan de ene kant is het logisch dat er geld is om te investeren. Dat komt dan uit een ander potje."

"Dit zijn de middelen die ons succes moeten brengen. We hebben een fantastische opleiding. Gravenberch pakt nu het podium. Daar moeten we komende jaren ook weer heen. Met Blind en Tadic hebben we een bepaalde succesvolle stap gezet, maar je moet een afweging maken tussen wat koop je en wat leid je op."