ESPN heeft direct record te pakken: Ajax-PSV best bekeken Eredivisie-duel ooit

ESPN heeft direct record te pakken: Ajax-PSV best bekeken Eredivisie-duel ooit

11-01-2021 08:53 Laatste update: 09:06
62

De topper tussen Ajax en PSV is de best bekeken Eredivisie wedstrijd ooit. Dat heeft ESPN maandagochtend bekend gemaakt.

De betaalzender, die voor de jaarwisseling nog de naam FOX Sports droeg, onthult dat er maar liefst 1.458.000 mensen naar de kraker tussen Ajax en PSV hebben gekeken. Dat is een record: nog nooit keken er zo veel mensen naar een competitiewedstrijd in de Eredivisie. Volgens ESPN is het record mede tot stand gekomen vanwege het feit dat er geen supporters aanwezig mogen zijn in het stadion en fans de wedstrijd op de televisie moeten volgen.

Het oude record van meeste kijkers naar een competitiewedstrijd in de Eredivisie stond op naam van Ajax-Feyenoord op oktober 2019. Voor die Klassieker schakelden 1.419.2000 mensen de televisie aan, om de 4-0 zege van de Amsterdammers te kunnen bewonderen. Aankomende zondag staat er in de Eredivisie opnieuw een topper op het programma, Ajax ontvangt Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. Jan de Jong, interim-directeur van de Eredivisie, vraagt zich dan ook af hoe lang het kersverse kijkcijferrecord stand gaat houden.