Buitenspel: Swart komt op voor dierentuin: Het is net als Ajax weg zou gaan

Buitenspel: Swart komt op voor dierentuin: "Het is net als Ajax weg zou gaan"

28-01-2021 13:58

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Mister Ajax: "Dit mag nooit gebeuren"
Sjaak Swart staat op de barricaden voor Artis. Deze week werd bekend dat de Amsterdamse dierentuin als gevolg van de coronacrisis afscheid moet nemen van zijn drie leeuwen. Volgens Swart moet dat absoluut voorkomen worden. "Artis is een traditie. Het is net als Ajax weg zou gaan", reageert Mister Ajax bij Goedemorgen Nederland. "Nee, dat kan niet. Ik roep iedereen op dat ze absoluut wat moeten doen voor die leeuwen."

Artis komt de komende vijf jaar meer dan 20 miljoen euro tekort. Het bezoekersaantal was in 2020 de helft van een jaar daarvoor. De dierentuin is de campagne #VergeetArtisNiet gestart om aandacht te vragen voor de penibele financiële situatie en mensen ertoe te bewegen om geld te doneren. "Het mag nooit gebeuren dat die leeuwen verdwijnen", aldus Swart.