Machlas heeft transfertip voor Giakoumakis: 'Ik hoop Vitesse'

Machlas heeft transfertip voor Giakoumakis: 'Ik hoop Vitesse'

28-01-2021 15:44
41

De prestaties van VVV-Venlo fenomeen Giorgos Giakoumakis zijn ook in Griekenland groot nieuws. Dat vertelt Nikos Machlas, oud-spits van Vitesse en Ajax, aan de NOS.

"Hij verbaast iedereen", zegt Machlas, daags na de vier doelpunten van zijn landgenoot tegen Vitesse. "Niet alleen mij, maar ook zichzelf. Het is de eerste keer dat hij dit voor elkaar krijgt en het is heel moeilijk om zoveel goals te maken voor zo'n soort team. In alle kranten en op websites wordt er over hem geschreven. Wat ik gisteren zag, is een groot compliment voor hem. Het is echt zijn jaar."

Volgens Machlas heeft Giakoumakis alles in huis wat een topspits nodig heeft. "Hij heeft alle talenten om te scoren. Hij is sterk, snel en goed in het zestienmetergebied." Inmiddels wordt dan ook druk gespeculeerd over de toekomst van de spits. "Hij moet een team vinden dat hem ondersteunt om nog meer doelpunten te maken. Hij is pas 26 jaar oud en heeft dus nog een mooie toekomst voor zich." Machlas ziet Duitsland als mogelijke bestemming. "Maar ik hoop Vitesse", lacht hij.

Machlas voelt zich vereerd dat Giakoumakis hem als zijn held ziet. "Dat is een groot compliment en dat vind ik heel leuk."