Via Almere en Manchester naar Leipzig: 'Kon ook naar Bayern en Juventus'

Via Almere en Manchester naar Leipzig: 'Kon ook naar Bayern en Juventus'

28-01-2021 17:14
14

Noah Ohio heeft op zijn achttiende al een indrukwekkend palmares. De aanvaller, die door Vitesse wordt gehuurd van RB Leipzig, vertelt aan Voetbal International over zijn bijzondere carrièreverloop.

"Toen ik naar Manchester United ging, was dat echt spannend. Ik was net tien en kwam van FC Almere. Ik zou niet weten of ik goed was, er was een groot toernooi waar ik twee keer scoorde tegen Liverpool. We verloren met 3-2. Toen kwam er een scout en we konden het niet geloven. Manchester United wilde me hebben. Dat verzon je niet", steekt Ohio van wal.

Wedden

Meer odds

Na twee jaar bij Manchester United maakte Ohio de overstap naar stadgenoot Manchester City. "United wilde dat ik bleef, maar het aanbod van City was beter. Qua opleiding, qua spelers. Ze hadden net een geweldig nieuw complex. Ik heb me daar goed ontwikkeld. Goede trainers, veel ervaringen, school via de club. Goede keuze achteraf."

Via Manchester City kwam de spits bij RB Leipzig terecht, maar er zaten meer Europese topclubs achter hem aan. "Ik kon naar Bayern München, naar Juventus. Nee, Nederland was niet echt in beeld, dat was andere league. RB Leipzig kwam meteen met een heel goed plan."

Via Vitesse hoopt de jonge Nederlander zich in de kijker te spelen bij de Duitse topclub. "Ik ben redelijk snel, goed in de een-tegen-een en als ik een kans krijg, gaat-ie er meestal in."