Ajax ontsnapt tegen Willem ll na gouden invalbeurt van Brobbey

Ajax ontsnapt tegen Willem ll na gouden invalbeurt van Brobbey

28-01-2021 22:52 Laatste update: 22:54
352

Ajax is tegen Willem ll door het oog van de naald gekropen. De ploeg van Erik ten Hag leek zich weer te verslikken in de Tilburgers, maar door supersub Brian Brobbey kwam alles goed: 3-1.

Dat Willem ll een taaie tegenstander is voor Ajax, moge inmiddels duidelijk zijn. De Amsterdammers wilden zich revancheren voor het teleurstellende 1-1 gelijkspel van vorige maand. En vorig seizoen wist Willem ll zelfs te winnen in de Johan Cruijff Arena. 

Ajax pakt wel de punten, maar overtuigend is het steeds niet. Ook tegen Willem ll hing de ploeg van Ten Hag aan elkaar als droog zand. Er was geen lijn te bekennen in het spel van Ajax en door de voorspelbaarheid van de aanvallers wisten de spelers van Willem ll zich prima staande te houden. Sterker, de ploeg van Gery Vink, die het stokje tijdelijk overneemt van de ontslagen Adrie Koster, kon zo nu en dan zelf ook aan aanvallen denken. 

De grootste kans van Ajax werd vanwege miscommunicatie om zeep geholpen: Sébastien Haller raakte de lat, maar Davy Klaassen leek de rebound te gunnen aan Jurriën Timber, die het tegenovergestelde dacht. Verder dan een omhaal van Klaassen even later kwam Ajax niet. 

Dusan Tadic kwam na de rust in het veld voor de tegenvallende Quincy Promes. Vlak na de pauze maakte Klaassen met een halve omhaal de openingstreffer in de Johan Cruijff Arena. Maar Ajax kon weer opnieuw beginnen toen Willem ll uit het niets gelijkmaakte. Vangelis Pavlidis wist zichzelf voor het eerst sinds 5 december weer eens op het scorebord te zetten.

Nieuw puntenverlies dreigde voor Ajax en Ten Hag zette alles op alles om dat te voorkomen. Nadat Willem ll-doelman Jorn Brondeel op katachtige wijze de 2-1 van Tadic voorkwam, bracht supersub Brian Brobbey echter redding. Hij werd, samen met Lassina Traoré, in het veld gebracht en eiste à la Klaas-Jan Huntelaar een minuut later al de hoofdrol op: 2-1. Via een leep stiftballetje wist Tadic vervolgens de wedstrijd te beslissen. 

De voorsprong van Ajax op nummer twee PSV is nu vier punten. Zondag neemt Ajax het in Alkmaar op tegen AZ.