'De vraag of Advocaat zondag op de bank zit door explosieve situatie Feyenoord'

'De vraag of Advocaat zondag op de bank zit door explosieve situatie Feyenoord'

29-01-2021 06:48
215

Dick Advocaat zit zondag mogelijk niet meer op de bank bij Feyenoord in de Eredivisie-topper tegen PSV. Niet de slechte resultaten deze maand, maar een verstoorde relatie tussen een aantal basisspelers en de Kleine Generaal, zorgen voor 'een explosieve situatie'.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Volgens de ochtendkrant was Feyenoord onder meer geen schim van zichzelf tegen sc Heerenveen (3-0) doordat 'de boel aan het begin van de week al op scherp is gezet door de spelers'. Hoewel zijn ploeg dramatisch voor de dag kwam, oogde Advocaat gelaten langs het veld. Ook zijn assistenten probeerden het elftal niet vlot te trekken.

Desondanks is een vertrek op dit moment niet de insteek van Advocaat. Hij wil het liefst het seizoen afmaken in De Kuip, maar als er tijdens het aangekondigde gesprek stevige weerstand is dan kan hij er direct de brui aan geven. 'De spanning die er nu binnen de club heerst, is verre van ideaal zo vlak voor de topper tegen PSV van komende zondag. De vraag zal vooral zijn wie dan op de bank zit. Dat weten we rond het middaguur. Advocaat kennende zal hij aan de groep vandaag keihard duidelijk maken hoe hij verder wil', schrijft De Telegraaf.

De directie van Feyenoord is op de hoogte van de problemen en ontevredenheid bij een deel van de selectie. Die onvrede spitst zich vooral toe op het slechte spel en de compacte speelstijl van Advocaat. Ook ergeren spelers zich over de uitlatingen van de trainer over het niveau van de selectie. Zo gaf hij aan dat Feyenoord niet de kwaliteiten heeft om hoog druk te zetten.