Update: Fortuna Sittard versterkt zich definitief met gewenste verdediger

Update: Fortuna Sittard versterkt zich definitief met gewenste verdediger

29-01-2021 14:03 Laatste update: 14:15
40

Fortuna Sittard gaat in zee met Dario Van den Buijs. De verdediger komt over van het Belgische Beerschot.

Dat melden Sporza, de Limburger en het Gazet van Antwerpen. Fortuna huurt Van den Buijs tot het einde van het seizoen en heeft de gewenste centrale verdediger binnen. De club nam donderdag afscheid van Branislav Niñaj, die naar Roemenië vertrekt. Fortuna was naar verluidt al eerder geïnteresseerd in Van den Buijs.

Wedden

Meer odds

Van den Buijs (25) speelde in Nederland voor FC Eindhoven en Heracles Almelo. Hij maakte vorig jaar de overstap van Heracles naar Beerschot, maar in België speelde hij de ene week wel en de andere week niet. 

Het is niet duidelijk of Fortuna een aankoopoptie op Van den Buijs heeft. De verdediger heeft bij Beerschot nog een contract tot de zomer van 2023.

Update: Fortuna heeft de komst van Van den Buijs afgerond. De verdediger wordt gehuurd van Beerschot. "Ik ben blij om hier te zijn. Qua stijl past het Nederlandse voetbal toch beter bij mij. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, om samen met de club door te groeien. De resultaten zijn op dit moment goed en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het continueren hiervan. Vandaag sta ik meteen voor het eerst op het trainingsveld, ik kan niet wachten", zegt de verdediger.