Van Nistelrooy kafferde Ronaldo uit: 'Hij hoort in het circus, niet op 't veld'

Van Nistelrooy kafferde Ronaldo uit: 'Hij hoort in het circus, niet op 't veld'

31-01-2021 09:15
51

Cristiano Ronaldo was in zijn begindagen bij Manchester United zeker nog niet de doelpuntenmachine van nu. De Portugese ster wekte irritatie bij Ruud van Nistelrooy met zijn vele trucjes, weet Rio Ferdinand nog.

"Cristiano had een ongelooflijke techniek en wilde het publiek vermaken", vertelt de voormalig verdediger van United bij BT Sport. "Hij hield ervan om trucjes te doen. Ik herinner mij nog een moment met Ruud van Nistelrooy op de training. Dat was een goed moment voor hem, maar hij nam het destijds niet zo goed op."

Wedden

Meer odds

"Ruud was de grote man bij United, hij maakte alle doelpunten", gaat Ferdinand verder. "Ronaldo had de bal aan de zijkant en deed weer trucjes. Ruud maakte een loopactie in het strafschopgebied, maar Ronaldo gaf niet voor. Ruud werd gek en schreeuwde naar hem: hij hoort in het circus, hij hoort niet op het voetbalveld. Ronaldo was ontdaan en boos: waarom praat hij zo tegen mij?"

De Portugees was achttien of negentien jaar, weet Ferdinand nog. "Sommige talenten zouden hun zelfvertrouwen verliezen, anderen zouden gewoon zo doorgaan. Maar Ronaldo wist dat Ruud misschien gelijk had en daarna ging het steeds meer om zijn cijfers, zijn statistieken en goals."