'Doorbraak in onderhandelingen over Promes: vertrek bij Ajax kwestie van tijd'

'Doorbraak in onderhandelingen over Promes: vertrek bij Ajax kwestie van tijd'

31-01-2021 13:40 Laatste update: 13:56
69

Quincy Promes en Ajax gaan vermoedelijk op korte termijn uit elkaar. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagmiddag. De Amsterdamse club nadert een akkoord met Spartak Moskou.

De terugkeer van Promes naar Rusland hangt al weken in de lucht. Van een done deal is nog geen sprake, benadrukt het AD, maar door een doorbraak in de onderhandelingen is een akkoord een kwestie van tijd.

Ajax vraagt naar verluidt vijftien miljoen euro voor Promes, terwijl Spartak aanvankelijk niet verder wilde gaan twaalf miljoen euro. Bronnen verzekeren aan het AD dat het verschil tussen vraag en aanbod de afgelopen dagen 'flink' is afgenomen.

Promes lijkt nu bezig aan zijn laatste dagen in Ajax-dienst, maar Spartak heeft nog een maand om de transfer af te ronden. De transferdeadline van maandagavond geldt niet voor de Russische markt. Promes is zondag ook 'gewoon' van de partij tijdens AZ - Ajax.

Promes speelde tussen 2014 en 2018 al bij Spartak. In die periode kwam hij tot 135 wedstrijden, waarin hij 66 keer scoorde en 33 assists gaf. Het leverde hem de status van clubicoon op. In 2017 werd de Oranje-international verkozen tot beste speler van Rusland.

De Telegraaf en Voetbal International meldden zaterdag dat Ajax in de zoektocht naar een Promes-vervanger het oog heeft laten vallen op Kamal Deen Sulemana. De achttienjarige vleugelspeler uit Ghana staat onder contract bij FC Nordsjaelland.