Russische media: Promes-onderhandelingen met Ajax krijgen onverwacht einde

Russische media: Promes-onderhandelingen met Ajax krijgen onverwacht einde

01-02-2021 12:42 Laatste update: 13:13
81

Opvallend nieuws uit Rusland: Spartak Moskou gaat Quincy Promes eerst huren van Ajax. Dat meldt Sport-Express. Na dit seizoen kunnen de Russen hem voor naar verluidt negen miljoen euro definitief inlijven.

De huurdeal en optie tot koop zijn volgens Sport-Express het resultaat van 'moeilijke en nerveuze onderhandelingen' tussen Spartak en Ajax. De nummer vijf van de Premjer Liga zou een huurvergoeding van een slordige half miljoen euro overmaken naar Amsterdam.

Het nieuws uit Rusland is opmerkelijk, omdat De Telegraaf zondagavond meldde dat Ajax heeft ingestemd met een bedrag tussen de 7,5 miljoen en 10 miljoen euro. De transfer is vrijwel zeker, maar hoeft niet voor de transferdeadline in Nederland afgerond te worden. De transfermarkt in Rusland is geopend tot eind februari.

De onderhandelingen tussen Spartak en Ajax verliepen volgens Sport-Express zéér moeizaam. Promes ging snel akkoord, maar directeur Marc Overmars zou 'voortdurend de voorwaarden' hebben veranderd. Hij verhoogde onverwachts de vraagprijs en werkte de onderhandelaars van Spartak zo op de zenuwen, klinkt het.

Spartak wilde bovendien niet te veel betalen, omdat Promes (29) een leeftijd heeft bereikt waarop het praktisch onmogelijk wordt om hem nog met winst door te verkopen. Ajax hoopt Sevilla-aanvaller Oussama Idrissi aan te trekken als zijn vervanger.