'Messi slaat hard terug en klaagt vijf Barça-bobo's aan na lekken supercontract'

'Messi slaat hard terug en klaagt vijf Barça-bobo's aan na lekken supercontract'

03-02-2021 12:45
76

Lionel Messi onderneemt juridische stappen tegen het vijftal dat hij verdenkt van het lekken van zijn supercontract bij FC Barcelona. Dat meldt het Catalaanse medium RAC1 woensdag.

Messi en Barcelona kondigden zondag, enkele uren na de publicatie van zijn megacontract, al aan juridische stappen te ondernemen tegen de Spaanse krant El Mundo. Daar blijft het niet bij, meldt RAC1: Messi sleept de vijf Barça-bobo's die toegang hadden tot het geruchtmakende document voor de rechter.

Wedden

Meer odds

De aandacht van Messi's team is gericht op Josep Maria Bartomeu (ex-voorzitter van Barça), Jordi Mestre (voormalig vice-voorzitter), Oscar Grau (algemeen directeur), Carles Tusquets (interim-voorzitter) en Roma Gomez Ponti (hoofd juridische zaken). Alleen zij waren op de hoogte van de details in het supercontract van Messi.

De ondernemingsraad van Barça overweegt bovendien een intern onderzoek in te stellen naar de persoon die achter het lek zit. Afgelopen weekend bleek dat Messi in de periode 2017/2021 ruim 555 miljoen euro kan opstrijken.