Bazoer en Gravenberch vergeleken: 'Heerst daar al op ongekende manier'

Bazoer en Gravenberch vergeleken: 'Heerst daar al op ongekende manier'

04-02-2021 09:52
34

Theo Janssen ziet dat Riechedly Bazoer het dit seizoen uitstekend doet bij Vitesse, maar of het genoeg is om in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal weet hij niet. Vooral het andere systeem van Oranje zorgt dan voor problemen, stelt Janssen.

Bazoer maakt indruk dit seizoen en wordt gelinkt aan een rentree in Oranje. "Ik snap wel waarom mensen dat zeggen. Hij speelt geweldig", vertelt Janssen in gesprek met Voetbal International. "Maar ja, wel in dit Vitesse, in dit systeem en met deze trainer. Hij en Tannane krijgen zoveel vrijheid, dat is ongekend, en ze betalen het vooralsnog volledig terug. Dit is de beste Bazoer die we hebben gezien, denk ik, maar wel in een systeem waarin er met drie man centraal achterin wordt verdedigd en hij zich aanvallend kan uitleven."

Wedden

Meer odds

En dat is nou net het probleem, denkt Janssen. "Ajax en Oranje spelen natuurlijk een heel ander systeem. Daar krijg je deze rol niet en dan zal je hem toch snel weer als middenvelder moeten gaan beoordelen", stelt de analist, die meteen een voorbeeld aanhaalt.

"Kijk je naar Ajax, dan zie je daar nu Gravenberch staan. Die is veel jonger, maar heerst daar ook al op een ongekende manier. Is toch een ander verhaal. Oranje idem, daar is weleens gespeeld met het systeem dat Vitesse hanteert, maar ook daar zal Bazoer eerder voor het middenveld in aanmerking komen. Dus ik denk dat hij bij zijn volgende stap echt moet kijken naar een club en trainer waar hij in dit systeem mag spelen, want dat past hem natuurlijk als een handschoen."