Bergwijn gewisseld, Ziyech toeschouwer: Chelsea wint saaie topper vanaf de stip

04-02-2021 22:49
38

Chelsea heeft de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur gewonnen en heeft ook in zijn derde wedstrijd onder Thomas Tuchel de nul gehouden. De Londense rivalen maakten er bepaald geen spektakel van en de stadsderby werd dan ook beslist door een penalty: een slippertje van Eric Dier leidde de winnende 0-1 voor Chelsea in.

Tuchel opende zijn Chelsea-tijd met een 0-0 tegen Wolverhampton Wanderers en een 0-2 zege op Burnley. In die wedstrijd liet hij Hakim Ziyech buiten de wedstrijdselectie, ditmaal bleef de linkspoot negentig minuten lang op de bank zitten. Steven Bergwijn begon in de basis bij Tottenham, maar moest zijn plekje twintig minuten voor tijd afstaan aan Lucas Moura.

Chelsea had de wedstrijd vrijwel de hele eerste helft lang onder controle en werd bovendien een handje geholpen door Dier. De Tottenham-verdediger gleed weg na een sprintduel met Timo Werner, probeerde de bal weg te werken en raakte zijn tegenstander: de bal ging op de stip en Jorginho maakte er 0-1 van.

Na rust gebeurde er niet veel, al leek Mason Mount de wedstrijd definitief in het voordeel van Chelsea te beslissen: Hugo Lloris redde echter en zorgde ervoor dat Tottenham nog mocht hopen op een puntje. Dat kwam er in de slotfase ook nog bijna: Carlos Vinícius kreeg de gouden kans op de 1-1, maar de spits kopte naast.

Chelsea won hierdoor de uiterst belangrijke slag om Londen. Beide clubs stonden bij aanvang gedeeld zevende, maar The Blues komen nu op gelijke hoogte met nummer zes Everton. Tottenham heeft nog wel één wedstrijd tegoed.