Schmidt reageert op balende Malen: 'Die hoefde hij alleen binnen te schieten'

Schmidt reageert op balende Malen: 'Die hoefde hij alleen binnen te schieten'

07-02-2021 10:39
47

Roger Schmidt vindt dat PSV het laatste halfuur iets meer had mogen brengen, maar kijkt verder terug op een goed optreden tegen FC Twente. De Duitse trainer hanteerde een iets andere tactiek dan vorige week bij Feyenoord.

Schmidt liet zijn ploeg wat lager en compacter spelen. "Tegen Feyenoord was het een totaal andere wedstrijd, omdat we nu tegen een team speelden dat ook hoog druk wilde zetten", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "We speelden wat meer met pressing vanuit het middenveld en waren scherp om daar ballen te winnen. Ik vond dat we goede goals maakten en alleen het laatste halfuur hadden we wat meer konden brengen."

Toch was Schmidt tevreden over de inzet. "Vandaag werkte iedereen voor elkaar om alles correct uit te voeren. We hebben vijfentwintig keer op de goal van FC Twente geschoten en zelf vijf schoten weggegeven. FC Twente is een goede ploeg en als je de wedstrijd zo kunt controleren, mag je ook tevreden zijn." Na de 3-0 verwachtte hij wel 'meer'. "Ik wil dan zien dat we met plezier op jacht gaan naar meer. Dat miste ik. Daarom was het maar een uur een goede wedstrijd van ons."

Malen
Donyell Malen was met twee treffers de grote man, maar de spits baalde van zijn wissel. Een hattrick kwam er daardoor niet. Schmidt kan daar weinig mee. "Hij heeft zijn kans op een hattrick gehad...", doelt hij bij ESPN op een moment in de slotfase waarbij Malen zijn inzet gekeerd zag worden door Joël Drommel. "Dat was een makkelijke kans, hij hoefde die pass van Jordan Teze alleen maar binnen te schieten", knipoogt Schmidt.