Frenkie de Jong blaast Spaanse pers weg met 'gruwelijke data': 'Alsof het niks is'

Frenkie de Jong blaast Spaanse pers weg met 'gruwelijke data': 'Alsof het niks is'

08-02-2021 08:04 Laatste update: 10:08
64

Frenkie de Jong kreeg meteen na de competitiewedstrijd tussen Real Betis en FC Barcelona (2-3) de nodige onvoldoendes, maar heeft de Spaanse pers alsnog van zijn sokken geblazen. De Oranje-international produceerde een 'gruwelijke statistiek', aldus Marca.

'El brutal dato de De Jong contra el Betis', kopt de gezaghebbende sportkrant uit Spanje. Vrij vertaald: de gruwelijke data van De Jong tegen Betis. Wat blijkt: álle passes van de 23-jarige middenvelder, die door de blessure van Ronald Araujo moest invallen als centrale verdediger, kwamen aan.

'Frenkie de Jong blijft redenen geven om hem als één van de belangrijkste spelers in het Barcelona van Koeman te beschouwen', aldus Marca, dat het 'noodplan' van Koeman om De Jong achterin te zetten een gouden greep noemt. 'Hij gaf 81 passes en geen één slecht. Het zijn gruwelijke data. Honderd procent in de passing... In 80 minuten - inclusief de blessuretijd - was De Jong perfect in de passing. Hoewel hij als centrumverdediger iets minder hoefde te riskeren, blijft hij de aandacht trekken deze weken. 81-0, alsof het niks is.'

Koeman liet De Jong en Lionel Messi op de bank beginnen tegen Betis. "Ik heb veranderingen doorgevoerd omdat de spelers vermoeid zijn", verklaarde de Barça-trainer na afloop. Messi viel ook in en was meteen beslissend. "We moeten de spelers beschermen en zorgen dat er niet meer blessures bij komen."