Engelse kranten houden pleidooi voor Van de Beek 'door opleiding bij Ajax'

Engelse kranten houden pleidooi voor Van de Beek 'door opleiding bij Ajax'

09-02-2021 15:43
65

Donny van de Beek moet de kans krijgen bij Manchester United nu Paul Pogba de komende weken is uitgeschakeld. Dat is het oordeel in de Engelse kranten. Het is aan de oud-Ajacied om manager Ole Gunnar Solskjaer te overtuigen.

'Door zijn opleiding bij Ajax heeft hij de kwaliteiten die United nodig heeft om zijn geliefde spelletje te blijven spelen bij afwezigheid van Pogba', schrijft The Manchester Evening News. 'En als Van de Beek de kans krijgt, kan hij zich ook niet meer verstoppen.' Ook The Times concludeert dat er voor de 23-jarige middenvelder 'some much needed' speeltijd in het verschiet ligt. 

Wedden

Meer odds

Van de Beek begon pas twee Premier League-duels in de basis voor United, dat hem afgelopen zomer voor 39 miljoen euro overnam van Ajax. Wel maakte hij tien keer als invaller zijn opwachting. Daarnaast speelde de Oranje-internationals zes wedstrijden in de Champions League, twee in de FA Cup en drie in de League Cup.

The Mirror vindt de situatie van Van de Beek dan ook helemaal niet zo zorgwekkend, ondanks de kritiek uit Nederland. 'Je moet je afvragen of je wel een Nederlandse legende bent, als je nog niet hebt gezegd dat Van de Beek moet vertrekken bij United. Van Total Football naar Total Frustration vanwege een speler die zo stijlvol oogde bij Ajax, maar geen impact heeft op het spel van United.'

De krant zag Marco van Basten, Rafael van der Vaart en Ronald de Boer hun zorgen uiten over de situatie. 'Die situatie is er één van een 23-jarige voetballer in een nieuw land die 24 keer in actie is gekomen. Solskjaer heeft er altijd op gewezen dat ze geduldig zijn met Van de Beek, misschien wel om hem langzaam klaar te stomen voor als Pogba vertrekt. Wel die tijd is nu - een soort van - gekomen. De tijd van Van de Beek zou aangebroken kunnen zijn.'