Fledderus: 'Het verbaast mij niet als clubs Jörgen in de zomer willen kopen'

Fledderus: 'Het verbaast mij niet als clubs Jörgen in de zomer willen kopen'

13-02-2021 09:34 Laatste update: 10:05
49

Jörgen Strand Larsen is misschien wel dé verrasssing dit seizoen van FC Groningen. De jonge spits (21) heeft de smaak met acht goals en vijf assists in negentien wedstrijden flink te pakken. Maar Strand Larsen moest van ver komen, want bij zijn vorige club Sarpsborg 08 liep het niet bepaald soepel.

Bij die club scoorde Strand Larsen slechts twee keer in zestien wedstrijden. Toch durfde technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen het met hem aan. "Ik zei meteen tegen hem in het eerste gesprek, want in Nederland zijn we heel direct: "Jörgen, we nemen je omdat we vinden dat je talent hebt. Maar weet je ook wat et verschil is tussen jou en Haaland? Ik denk dat hij het zelf ook wel wist, maar soms is het belangrijk dat iemand het tegen je zegt", zegt Fledderus tegen het Noorse VG.

Wedden

Meer odds

"Hij moet nog werken aan zijn agressiviteit en gretigheid voor het doel", zegt Fledderus. "Haalands belangrijkste kracht is zijn timing voor de goal en zijn agressiviteit in die momenten. Hij doet alles op kracht, wilskracht en is hongerig. Daar werken we aan. Jörgen heeft er vanaf dag één aan gewerkt met ons."

Strand Larsen staat met zijn statistieken ongetwijfeld op de lijstjes van grotere clubs. Maar Fledderus heeft geen idee wat de toekomst brengt. "Ik denk dat iedere club wel op zoek is naar een goede spits. Het verbaast mij niet als clubs hem aankomende zomer willen kopen. Die gaan zeker komen. We zullen zien wat wij willen, wat Jörgen wil en of het het juiste moment is. Zelf denk ik dat het beter voor Jörgen is als hij volgend seizoen nóg meer scoort en dan de volgende stap zet, maar je weet niet wat er gaat gebeuren."