Letsch spreekt van 'alarmerende' situatie: 'Hard bezig om alles weg te gooien'

Letsch spreekt van 'alarmerende' situatie: 'Hard bezig om alles weg te gooien'

15-02-2021 11:17 Laatste update: 11:39
132

Vitesse-trainer Thomas Letsch zag zijn ploeg zondagmiddag voor de vierde keer op rij puntenverlies lijden in de Eredivisie. De Duitse oefenmeester bestempelt de huidige situatie van de club als 'alarmerend'.

Na nederlagen tegen VVV-Venlo en sc Heerenveen en het gelijkspel tegen RKC Waalwijk, werd er zondagmiddag verloren van FC Twente.  Op een zeer slecht veld zag Letsch dat zijn ploeg er heel weinig van bakte. "Dit leek helemaal nergens op. Ik heb nul komma nul creativiteit gezien", wordt de Duitser geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De achterstand op koploper Ajax is inmiddels opgelopen tot elf punten en als Feyenoord het afgelaste competitieduel tegen FC Groningen winnend af weet te sluiten, klimmen de Rotterdammers over de ploeg uit Arnhem heen op de ranglijst. Momenteel staat Vitesse nog vierde, maar Letsch vindt de situatie zorgelijk. "Dit is alarmerend. Ik houd niet van het woord crisis, maar dit is natuurlijk niet een incident."

Dat het spel tegen FC Twente opnieuw van een zeer laag niveau was, baart Letsch de meeste zorgen. "We falen nu vier keer op rij. Nergens nemen we initiatief. Nergens staat we compact. Als een team. Natuurlijk wordt hierover stevig gesproken. Dit is ver onder de maat."

Letsch hoopt dat hij het tij snel weet te keren bij zijn ploeg. "Drie weken geleden speelden we super tegen FC Groningen (1-0 winst, red.). En nu dit. We hebben met zijn allen zo’n mooie uitgangspositie gecreëerd. Nu zijn we hard bezig alles weg te gooien. We moeten met spoed weer resultaten neerzetten."