Schmidt veroordeeld om 'domme opmerking': 'Hij gilt maar wat, PSV moet optreden'

Schmidt veroordeeld om 'domme opmerking': 'Hij gilt maar wat, PSV moet optreden'

15-02-2021 12:30 Laatste update: 13:00
125

Toon Gerbrands moet nodig in gesprek met Roger Schmidt. Dat vindt Arno Vermeulen, die bij Studio Voetbal zéér kritisch is op het 'gillen' van de PSV-trainer.

Schmidt botste dit seizoen meerdere keren met scheidsrechter Bas Nijhuis en stak afgelopen vrijdag, twee dagen na de bekeruitschakeling tegen Ajax, een tirade af over de VAR, die beter afgeschaft kon worden. Omdat Gerbrands in interviews regelmatig meldt dat in topsport geen excuses gelden, verwacht Vermeulen actie van de PSV-directeur.

"Hopelijk praat Gerbrands daarover met hem", aldus Vermeulen. "Die zou hem moeten aanspreken op dit soort opmerkingen. Zo kunnen we geen kampioen worden, zei hij vrijdag. Het was een bekerduel, maar dat zeg je niet. In de eerste 45 minuten werd PSV van het veld getikt door Ajax. Als je zo voetbalt, word je geen kampioen. Hij gilt maar wat. Hij gilt dat de VAR weg moet. Dat is een domme opmerking. Hij gilt dat de scheidsrechter verantwoordelijk is voor een blessure van Gakpo. Dat is niet zo."

De woorden van Schmidt hebben volgens Vermeulen een negatieve impact op PSV. "In het begin was het leuk, fris, een Duitse trainer. Nu krijg je het omgekeerde. Er ontstaat antipathie tegen PSV. Iedereen denkt: Wat een flauwe trainer, wat een zeurneus. En daar heeft de club last van, qua imago. Als baas van PSV moet je daartegen optreden. Het is slecht voor PSV dat Schmidt zich zo matig presenteert en er ook nog slecht wordt gevoetbald. Hij moet ermee kappen (met klagen, red.)."