'Positie Van den Brom wankelt: bestuur praat met Nederlander en eist reactie'

'Positie Van den Brom wankelt: bestuur praat met Nederlander en eist reactie'

19-02-2021 09:53
58

John van den Brom ligt onder vuur bij KRC Genk. Het bestuur trekt de positie van de Nederlandse trainer in twijfel door de slechte resultaten en zat al met hem op tafel, meldt Het Laatste Nieuws. Technisch directeur Dimitri De Condé verwacht zondag tegen Beerschot een duidelijke reactie van Van den Brom en de spelersgroep.

KRC Genk ging woensdag met 3-1 onderuit bij KV Oostende, waardoor de sportieve malheur aanhoudt. 'En dan wordt automatisch in de richting van de trainer gekeken. Voorlopig ligt het hoofd van Van den Brom nog niet op het kapblok. Een publiekelijke steunbetuiging vanuit de club bleef gisteren uit. De vraag is hoeveel krediet Van den Brom nog krijgt van hogerhand. Feit is dat zijn functioneren door een aantal bestuursleden hoe langer hoe meer in vraag wordt gesteld', schrijft de Belgische krant.

Volgens Het Laatste Nieuws eist het bestuur van Genk meer. 'Zij zien te weinig overtuiging op het veld én in de dug-out. Zondag tegen Beerschot is het alvast van moeten voor Genk en Van den Brom. Die boodschap kreeg Van den Brom gisteren ook mee van voorzitter Peter Croonen. Hij kwam op de middag naar de club voor een gesprek met Van den Brom en technisch directeur Dimitri de Condé. Beide heren staken Van den Brom een hart onder de riem, maar eisen zondag tegen Beerschot een duidelijke reactie van 'VDB' én zijn spelersgroep.'

Van den Brom laat zelf het hoofd niet zakken na de nederlaag tegen Oostende. "Toen we zeven wedstrijd achter elkaar wonnen dansten we met z'n allen de polonaise, nu gaat het al zeven wedstrijden minder", vertelt hij. "Maar ik heb het volste vertrouwen in de kwaliteiten van deze groep. Het moet gewoon beter en daar zijn we onszelf van bewust. Zo kan het niet langer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie