Keiharde aanval van Derksen: Als Nederland wegblijft is dat wereldnieuws

Keiharde aanval van Derksen: "Als Nederland wegblijft is dat wereldnieuws"

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 09:24za 27-02-2021 om 09:24

Laatste update: zaterdag 27 februari 2021 om 12:43za 27-02-2021 om 12:43

Johan Derksen hoopt dat in ieder geval één speler van het Nederlands elftal zich uitspreekt tegen het WK in Qatar. De analist heeft vrijdag bij Veronica Inside hard uitgehaald, naar aanleiding van een artikel van The Guardian.

The Guardian schreef deze week dat er 6500 arbeidsmigranten zijn overleden in Qatar bij de bouw van stadions voor het WK, dat volgend jaar plaats moet vinden. Het zou gaan om migranten uit India, Pakistan, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Het artikel maakte veel los en de roep om een boycot wordt steeds groter. 

Er bestaat al langer veel controverse rond Qatar en het WK, omdat de arbeidsomstandigheden te wensen overlaten. Nu is de maat voor velen vol. "Als ik naar een feest moet waar 6500 doden gevallen zijn, ga ik niet naar dat feest. Dat Willem-Alexander en Mark Rutte niet gaan, daar lachen ze om. Maar als één voetballer zegt: daar ga ik niet spelen. Dan schrikken ze zich rot in dat land. Ik heb goede hoop", opent Derksen het vuur.

Derksen hoopt dat de spelers van Oranje zich principieel opstellen en wijst naar Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk. "Met de rel rond Akwasi waren er twee spelers bij Liverpool zo gepikeerd dat ze niet meer met ons wilden spreken. Nu is er écht iets aan de hand, dus ik verwacht dat die twee op de barricaden gaan. Ik ben benieuwd of ze nog zo princieel en geëngageerd zijn. Ik denk het niet, want er geldt één regel: alles is voor Bassie in de voetballerij. Ze hebben schijt aan alles, het is ikke ikke ikke en de rest kan stikken."

Ook Ronald de Boer moet het ontgelden. De Boer heeft in Qatar gespeeld en werd ambassadeur van het veelbesproken WK-bid van het land. Derksen noemt hem 'het domste en meest naïeve mannetje'. "Hij is de ambassadeur en PR-man geweest en zei dat het in Nederland soms ook wel eens misgaat. Alsof hier bij welk bouwwerk dan ook ooit 6500 mensen zijn overleden. Ik verwacht ook helemaal niets van Frank de Boer, die twee spreken hetzelfde evangelie en hebben daar gevoetbald."

"Miljonairs hebben in Qatar een waanzinnig leven, maar dat hebben ze overal. Ze hebben nooit een straatje verder gekeken, terwijl ze hun zakken vulden en in het zonnetje zaten. Als Nederland wegblijft, is dat wereldnieuws. Ik kan me niet indenken dat je daar het Wilhelmus zingt terwijl er mensen om het leven zijn gekomen. Ik zou me kapot schamen. Ik hoop dat één speler het lef heeft om gewoon niet te gaan. Ik verwacht het van die twee van Liverpool. Toen wij een grap over Akwasi maakten, was de wereld te klein. Als je zo betrokken bent, laat het dan maar zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Derksen?

Ja
90%
Nee
10%
(3216 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws