Breaking news

LIVE: Rensch valt geblesseerd uit, Ajax leidt nog steeds met minimaal verschil

Hake heeft luxeprobleem in Utrecht-voorhoede: 'Als spits is hij wat meer actief'

Hake heeft luxeprobleem in Utrecht-voorhoede: 'Als spits is hij wat meer actief'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 10:18za 27-02-2021 om 10:18

Laatste update: zaterdag 27 februari 2021 om 12:39za 27-02-2021 om 12:39

Het FC Utrecht van René Hake draait al als een tierelier en met de terugkeer van Eljero Elia en Mimoun Mahi krijgt de oefenmeester aanvallend nog meer opties tot zijn beschikking. Gyrano Kerk is bij de afwezigheid van Mahi regelmatig de gelegenheidsspits van de Domstedelingen en als het aan Haké ligt, blijft dat voorlopig ook nog wel even zo.

In de met 0-6 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II was Kerk met een doelpunt en een assist eindelijk weer eens 'tastbaar' van waarde voor zijn club. De 25-jarige aanvaller wordt door Hake bij afwezigheid van Mahi in de spits gepositioneerd. "In de spits is hij wat meer actief", aldus de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Aan de buitenkant is hij vaak geen deelnemer aan het spel. Nu heeft hij veel meer vrijheid om de ruimte in te duiken."

Ook Kerk zelf merkt het verschil goed. "Als spits wordt iets heel anders van je verlangd. Omdat ik altijd buitenspeler ben geweest, weet ik dat daar mijn kracht ligt." Hake beaamt de woorden van zijn aanvaller. "Als hij op rechts speelt, moet hij toch wat meer gevoed worden. Dat gebeurt niet altijd." Hake heeft sinds deze week een luxeprobleem in de voorhoede, nu Elia en Mahi serieus op de weg terug zijn na blessureleed. Laatstgenoemde viel zelfs al twee keer in en bouwt zijn conditie langzaam op zodat hij weer hele wedstrijden vol kan houden.

Hake houdt voorlopig vast aan zijn huidige spits, Kerk. "Hij (Mahi, red.) komt terug van een blessure, dus we moeten oppassen met hem. Hij is op de weg terug, maar uiteindelijk moet hij zijn plekje ook weer terugverdienen." Utrecht hervat zaterdagmiddag de competitie met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Emmen. Er wordt om 16.30 uur afgetrapt in de Galgenwaard.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws