Van Hanegem: 'Dichter bij Ajax gestaan als Schmidt daar elk duel mee had gespeeld'

Van Hanegem: 'Dichter bij Ajax gestaan als Schmidt daar elk duel mee had gespeeld'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 10:30zo 28-02-2021 om 10:30

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 13:23zo 28-02-2021 om 13:23

Willem van Hanegem en Guus Hiddink zijn niet te spreken over het spel van PSV en Feyenoord dit seizoen. De twee uiten kritiek aan het adres van de trainers van beide ploegen, Roger Schmidt en Dick Advocaat.

Hiddink kan zich wel vinden in de speelwijze van Schmidt bij PSV. "Het is altijd wel verfrissend, een andere man na zo veel jaren. Maar je moet oppassen dat je wel je eigen cultuur bewaart. Je kan niet in één keer rigoureus veranderen", begint de bondscoach van Curaçao in gesprek met de NOS.

Van Hanegem richt zich vervolgens niet op de speelwijze van PSV, maar op het roulatiebeleid van Schmidt. Dat zorgt voor onvrede bij De Kromme. "Hij heeft toch geweldige spelers tot zijn beschikking?", richt hij zich op de PSV-trainer. "Als hij daar elke wedstrijd mee speelt, had-ie veel dichter bij Ajax gestaan."

Na zijn kritiek aan het adres van PSV schakelt Van Hanegem over naar Feyenoord. "Het doet pijn. Niet alleen omdat het mijn club is, maar ook als voetballiefhebber", begint Van Hanegem, die zich daarna richt op Advocaat. "Hij wil op een manier spelen waar ik sowieso niet gek op ben. En daar word je niet vrolijk van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws