Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

'Dit jaar had AZ echt kampioen moeten worden, zo zonde dat het niet lukt'

'Dit jaar had AZ echt kampioen moeten worden, zo zonde dat het niet lukt'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 10:16wo 03-03-2021 om 10:16

AZ had dit seizoen kampioen van Nederland moeten worden. Dat zegt clubicoon Barry van Galen, die vindt dat de Alkmaarders beter zijn dan Feyenoord en PSV en dus sowieso voor de tweede plaats moeten gaan.

Na het vroegtijdig afgebroken vorige seizoen, was er volgens Van Galen in deze voetbaljaargang geen reden voor AZ om niet voor de titel te gaan. "Ooit komt er een documentaire van het jaar waarin we kampioen hadden moeten worden", zegt hij in de Retteketet Podcast van Voetbal International. "Zo zonde, het had dit jaar echt moeten gebeuren."

De Alkmaarders staan echter derde en kijken tegen een achterstand van acht punten op koploper Ajax aan, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft. PSV, de nummer twee, staat daarentegen maar twee punten voor. "Ik vind AZ beter dan Feyenoord en PSV en dus moeten ze sowieso tweede worden", zegt Van Galen. "Dan speel je toch nog voorronde Champions League."

In het miljardenbal en in de beslissende fase van deze competitie zou AZ volgens de gewezen aanvallende middenvelder veel hebben aan een goede trainer. "Ik ben altijd voor een ervaren trainer. In de laatste weken van het seizoen gaat het om de prijzen en dan moet je ervaring hebben. Hoewel het allemaal leuk en goed is wat Pascal Jansen nu doet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws