Koeman hoopt bij Barça op herhaling van kunststukje: 'Dit is veel gecompliceerder'

Koeman hoopt bij Barça op herhaling van kunststukje: 'Dit is veel gecompliceerder'

09-03-2021 14:35
24

Ronald Koeman is ondanks de vrij uitzichtloze situatie hoopvol gestemd over de return tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League. De Catalanen verloren midden februari in eigen stadion met 1-4 van de Parijzenaren en moeten woensdagavond in het Parc des Princes hopen op een wonder om door te gaan naar de kwartfinale.

Koeman erkent in de persconferentie voorafgaand aan het treffen met PSG dat het een zeer zware opdracht wordt voor zijn ploeg. Toch spreekt de Nederlandse trainer niet van een onmogelijke taak. "In het voetbal is niets onmogelijk. We moeten heel effectief met de kansen omgaan. We moeten uitgoals gaan maken", begint de oefenmeester. "We gaan het in ieder geval proberen. Natuurlijk wordt het moeilijk, we spelen tegen PSG."

Wedden

Meer odds

Vorige week gaf de ploeg van Koeman al het goede voorbeeld, in het bekertreffen met Sevilla. In het heenduel verloren de Catalanen met 2-0, in eigen huis werd er, na verlenging, met 3-0 gewonnen. "Maar een 2-0 nederlaag in een uitduel kun je niet vergelijken met een thuisnederlaag van 4-1", stelt Koeman. "Dit is veel gecompliceerder. En bovendien is PSG een hele sterke tegenstander. We moeten realistisch zijn. Maar waar we ook spelen, we komen altijd om te winnen. Niets is onmogelijk."