Van Hanegem is verbaasd: 'Ook Ajax speelde soms verre van hun niveau'

10 maart om 16:58

Willem van Hanegem vindt dat geen enkele ploeg in Nederland het kampioenschap dit seizoen echt verdient. Volgens het clubicoon van Feyenoord was een club die in stabiele vorm verkeerde, ongetwijfeld kampioen geworden.

De Kromme volgt het voetbal op de voet en verbaast zich ieder weekend over wat hij ziet. "De ene week is het niveau heel hoog en dan is het weer heel laag", zegt hij tegen NH Sport. "Het gaat op en neer. Als er een ploeg was geweest die stabiel was, wie dat dan ook was, dan had die ploeg gewoon kampioen kunnen worden."

Ook Ajax was volgens Van Hanegem niet stabiel genoeg. "Ze hebben de meeste kwaliteit en dat is op dit moment een heel belangrijk gegeven, maar zij speelden ook niet altijd naar hun niveau. Verre van dat zelfs. Nou, voor de andere ploegen geldt precies hetzelfde. AZ was vorig seizoen geweldig en dat was in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen weg."

De Amsterdammers zijn koploper in de Eredivisie en hebben een voorsprong van zes punten op PSV, dat tweede staat met een wedstrijd meer gespeeld.