Ihattaren blijft thuis: Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken

Ihattaren blijft thuis: "Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken"

15-03-2021 13:27 Laatste update: 13:47
160

Erwin van de Looi heeft in de EK-selectie van Jong Oranje geen plek voor Mohamed Ihattaren. Het was geen makkelijke keuze om de negentienjarige spelmaker van PSV te passeren, bekent de bondscoach.

Naast Ihattaren ontbreken ook grote namen als Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Devyne Rensch (Ajax). "Hij zat niet voor niets in de voorselectie", zegt Van de Looi over Ihattaren op een digitale persconferentie, opgetekend door het ANP. "We hebben een korte voorbereidingstijd. Zondag en maandag stromen de spelers binnen en dan moeten we er direct staan."

Dat was het belangrijkste argument om de PSV'er thuis te laten. "Ihattaren heeft nog niet meegedaan bij Jong Oranje. Op zijn positie is er bovendien veel concurrentie. Met Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Dani de Wit, Cody Gakpo en Javairô Dilrosun zijn we sterk vertegenwoordigd en ook Justin Kluivert zou daar nog kunnen spelen", verklaart Van de Looi. "Mo is een talentvolle speler, maar ik moet keuzes maken.”

Van de Looi sprak afgelopen weekend met PSV-trainer Roger Schmidt over Ihattaren. Teamgenoten Cody Gakpo en Jordan Teze zitten wel bij de EK-selectie. Van de Looi: "De gesprekken met de clubtrainers zijn niet bepalend, uiteindelijk bepaal ik wie ik selecteer."