Valckx geeft toe: Het besluit is eigenlijk zondagavond laat gevallen

Valckx geeft toe: "Het besluit is eigenlijk zondagavond laat gevallen"

16-03-2021 17:52
38

VVV-Venlo heeft dinsdagochtend het ontslag van trainer Hans de Koning bekendgemaakt, maar heel verrassend was dat nieuws niet. Technisch manager Stan Vlackx heeft tegenover ESPN toegegeven dat de beslissing zondagavond al werd genomen.

De huidige nummer vijftien van de Eredivisie speelde op de vroege zondagmiddag tegen provinciegenoot Fortuna Sittard en moest zijn zevende Eredivisie-nederlaag op rij incasseren. 's Avonds werd er vergaderd over de positie van De Koning. "Vanmorgen (dinsdag, red.) hebben we het met hem besproken, het besluit is eigenlijk zondagavond laat gevallen", aldus Valckx. "Toen hadden we al het gevoel. En daar hebben we gisterochtend (maandag, red.) nog even over gesproken. En toen hebben we gezegd: ja."

Valckx hoopt deze week nog – vóór de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van zondag – een nieuwe trainer aan te stellen. Alles wijst erop dat Jos Luhukay de opvolger van De Koning wordt, maar Valckx houdt nog een slag om de arm. "Dat die naam valt: ik had ook niet anders verwacht heden ten dage. We zijn ermee bezig, maar ik ga daar niets over zeggen."