Van Ajax-bank naar voorselectie Oranje: 'Ik hield er geen rekening meer mee'

Van Ajax-bank naar voorselectie Oranje: 'Ik hield er geen rekening meer mee'

17-03-2021 07:22
118

Maarten Stekelenburg is weer helemaal in beeld bij het Nederlands elftal. De eerste keeper van Ajax, bij afwezigheid van Andre Onana, geeft in een uitgebreid interview met Voetbal International eerlijk toe dat hij zelf niet meer verwacht had Oranje te halen. Hij laat daarnaast zijn licht schijnen over de talentvolle keepers in Nederland.

De spoeling is dun bij het Nederlands elftal, wanneer het aankomt op keepers. Het zorgt er mede voor dat Stekelenburg voor een Oranje-rentree staat. "Ik weet nog dat ik begin februari een vraag kreeg over Oranje, op het moment dat ik net twee wedstrijden had gespeeld. Dat is het opportunisme van het voetbal", vertelt Stekelenburg aan VI. "Inmiddels zijn we iets langer bezig en door de voorselectie is het actueel."

De sluitpost is blij met zijn plek in de voorselectie, het kwam als een verrassing. "Het is heel mooi dat ik in de voorselectie zit. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar tot voor kort hield ik er natuurlijk geen rekening meer mee. Het hangt samen met speelminuten. Mijn focus lag natuurlijk vol op Ajax. Terug bij mijn club, het ondersteunen van Andre Onana, er klaar voor zijn mocht er iets gebeuren. Dan is Oranje niet iets waar je aan denkt. Maar die situatie is veranderd."

Nederlands talent
Waar Spanje, Duitsland en Italië op het moment topkeepers hebben om uit te kiezen, ziet Stekelenburg dat het qua doelmannen even wat minder is in Nederland. Hij ziet wel een aantal talentvolle jongens. "Bij Ajax zie ik dagelijks met Kjell Scherpen en Dominik Kotarski twee talenten om me heen, al komt die laatste natuurlijk niet in aanmerking voor Oranje. En bij andere clubs heb ik het dan over jongens als Joël Drommel en Justin Bijlow, maar talent alleen is niet voldoende. Je moet een reeks wedstrijden neerzetten op een hoog niveau om echt de stap te maken."