Luhukay onthult: Idealiter was ik komende zomer begonnen, zoals de afspraak was

Luhukay onthult: "Idealiter was ik komende zomer begonnen, zoals de afspraak was"

17-03-2021 22:33
11

Jos Luhukay gaat een paar maanden vroeger dan verwacht zijn trainersdebuut op de Nederlandse velden maken. De 57-jarige Venlonaar is woensdagochtend door VVV-Venlo gepresenteerd, als opvolger van de ontslagen Hans de Koning.

VVV maakte een paar weken geleden nog bekend dat De Koning aan het einde van het seizoen zou vertrekken: Luhukay zou vervolgens instappen. "Idealiter was ik komende zomer begonnen, zoals de afspraak was", bevestigt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar toen de club me vroeg om nu al te beginnen, vond ik dat ik niet kon weigeren. Het zou laf van me zijn als ik er nu níet was ingestapt."

Luhukay maakte in Duitsland naam als promotiespecialist: zo wist hij 1. FC Köln (als assistent van Huub Stevens), Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg én Hertha BSC naar de Bundesliga te loodsen. Nu wacht juist een strijd tegen degradatie: Luhukay realiseert zich dat het dubbeltje zomaar de verkeerde kant uit kan vallen. "Ik geef niet de garantie dat we ons gaan handhaven. Ik geef wél de garantie dat ik er alles aan zal doen. En die arbeidsethos verlang ik ook van mijn spelers."

Zondag speelt de nummer vijftien van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen nummer dertien PEC Zwolle. Met nog acht speelrondes voor de boeg is de voorsprong op nummer zestien Willem II slechts één punt.