Messi neemt Barça van Koeman bij de hand: 'Echt een knop moeten omzetten'

Messi neemt Barça van Koeman bij de hand: 'Echt een knop moeten omzetten'

19-03-2021 08:55
20

De situatie is volledig ten goede gekeerd voor Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Nederlandse trainer mag plots weer hopen op de dubbel in zijn eerste jaar op de bank in Camp Nou. Edwin Winkels ziet daar meerdere oorzaken voor.

"Barcelona is een stuk constanter dan in de eerste seizoenshelft", zegt de NOS-correspondent op de website van de omroep. "Toen werden wedstrijden verloren door stomme fouten. Maar nu worden wedstrijden nipt gewonnen. Het vertrouwen is weer helemaal terug in de ploeg."

Wedden

Meer odds

"Het grootste verschil is dat Messi weer scoort", vervolgt Winkels. "In de laatste twaalf wedstrijden heeft hij veertien doelpunten gemaakt, in de elf daarvoor kwam hij niet verder dan zeven treffers. Hij moest zich echt over de teleurstelling van vorig seizoen heen zetten, een seizoen waarin Barcelona de titel aan Real Madrid moest laten en in de Champions League een smadelijke 8-2 nederlaag tegen Bayern München werd geleden."

De Argentijnse ster moest bovendien kennismaken met wéér een nieuwe trainer. "Koeman was al zijn derde trainer in een half jaar tijd. Dat was wennen voor hem. En dan moest hij ook nog accepteren dat hij niet weg kon in de zomer en dat zijn maatje Luis Suárez wegging. Mentaal heeft hij echt een knop moeten omzetten."

De zesvoudig wereldvoetballer van het jaar is echter helemaal opgeleefd en mede daardoor is de landstitel weer in zicht voor Barça. De achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt vier punten. Mocht Koeman kampioen worden, dan is dat een ongekende prestatie, stelt Winkels. "Als Messi ziet dat dit team mee kan doen om te prijzen, wil hij misschien wel blijven."