Jansen: Binnen Ajax leeft het gevoel dat hij niet dé stand-in is

Jansen: "Binnen Ajax leeft het gevoel dat hij niet dé stand-in is"

22-03-2021 18:50
98

Kenneth Perez denkt niet dat Ajax door kan met Lassina Traoré als tweede spits achter Sébastien Haller en adviseert de club om op zoek te gaan naar een nieuwe spits.

Traoré is onder Erik ten Hag gedegradeerd tot vierde spits en maakt weinig indruk op Perez. Brian Brobbey zit voor hem en ook Dusan Tadic kan in de spits spelen. "Ik denk dat Ajax voor volgend seizoen behoefte heeft aan een spits", zegt hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Als je echt mee wilt doen en Haller het niet brengt, heb je een beter alternatief nodig."

Clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International vraagt zich af of Ajax makkelijk slaagt in die zoektocht. "Ajax zocht langs naar een spits en dan zoek je er nu een die weet dat hij eigenlijk niet de eerste keus is."

Jansen denkt dat Traoré niet veel meer gaat laten zien bij Ajax. "Hij was in de eerste seizoenshelft nog wel bepalend en had een streepje voor op Brobbey, maar sinds de winterstop is hij eigenlijk vierde keus. Binnen Ajax leeft het gevoel dat hij niet dé stand-in is."