'PSV en Twente wenden dreigende impasse af: transfer Drommel spoedig rond'

'PSV en Twente wenden dreigende impasse af: transfer Drommel spoedig rond'

23-03-2021 09:15
85

PSV en FC Twente stevenen alsnog op een akkoord af over Joël Drommel. Volgens Voetbal International willen beide clubs de interlandperiode benutten om overeenstemming te bereiken over een transfer van de 24-jarige doelman.

Drommel is zelf al persoonlijk rond met PSV, maar even dreigde een deal in een impasse te belanden. De Eindhovenaren vonden de vraagprijs van FC Twente, van 6,5 miljoen euro, veel te gortig. De Tukkers moeten ongeveer een kwart van het transferbedrag afstaan aan de keeper en zijn voormalig zaakwaarnemer, waardoor hoog werd ingezet.

Technisch directeur Jan Streuer van Twente hoopte dat ook andere clubs zich zouden melden. Ajax toonde interesse, net als RB Leipzig en een Premier League-club, maar concreet werd het niet. Ook Drommel zelf heeft inmiddels zijn zinnen gezet op een overstap naar PSV, waar de kans groot is dat hij Yvon Mvogo onder de lat verdringt.

De Eindhovenaren zullen deze week een nieuw bod uitbrengen, nadat Twente vorige week een tegenvoorstel had gedaan. De verwachting is nog altijd dat de transfersom tussen de 3,5 en 4 miljoen uitkomt. 'Als de voortekenen niet bedriegen, mag Joël Drommel zich vóór de hervatting van de Eredivisie PSV'er noemen voor het volgende seizoen', aldus VI.