Begrip voor keuzes Ihattaren en Ziyech: 'Kreeg er ongenadig van langs in media'

Begrip voor keuzes Ihattaren en Ziyech: 'Kreeg er ongenadig van langs in media'

24-03-2021 07:06 Laatste update: 07:09
81

Ugur Yildirim verkoos het Nederlands elftal boven Turkije en dat werd hem in zijn geboorteland niet in dank afgenomen. Yildirim, inmiddels jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles, blikt terug op die periode en steunt spelers als Hakim Ziyech en Mohamed Ihattaren.

"De keuze voor Nederland werd mij in Turkije niet in dank afgenomen", begint Yildirim in gesprek met De Telegraaf. "Ik kreeg er ongenadig van langs in de media, dat kwam wel even binnen."

Zijn keuze schiet af en toe nog door zijn hoofd. Ook toen PSV-middenvelder Ihattaren een keuze moest maken tussen Nederland en Marokko. "Het zijn beslissingen die amper 'te doen' zijn", vertelt Yildirim. "Reken maar dat Ziyech bij zijn keuze om voor Marokko in plaats van Nederland te kiezen niet over één nacht ijs is gegaan. Dat begrijp ik heel erg goed, want het ís emotioneel een loodzware beslissing."

Yildirim vindt dat er wel wat meer respect mag zijn voor de spelers die voor zo'n moeilijke beslissing staan. "Als je hoort wat er allemaal over Ihattaren wordt gezegd, dan denk ik: rustig aan, die jongen komt net kijken. Ik vind het trouwens onbegrijpelijk dat hij niet is geselecteerd voor het jeugd-EK. Vorig jaar was Ihattaren nog het grootste talent van Nederland en Oranje-waardig. Wat denk je wel niet dat dit met zo'n jongen doet?", sluit Yildirim af.