Vermoedelijke opstelling Oranje: Malen in spits, vijf Eredivisie-spelers in basis

Vermoedelijke opstelling Oranje: Malen in spits, vijf Eredivisie-spelers in basis

24-03-2021 07:36 Laatste update: 07:46
190

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Frank de Boer woensdagavond met Donyell Malen in de spits start tegen Turkije. De bondscoach maakt plaats voor vijf Eredivisie-spelers in de basiself en houdt vooral vast aan de gebruikelijke namen.

De Boer zorgde met zijn selectie voor de nodige verontwaardiging door Wout Weghorst thuis te laten. De spits van Wolfsburg kent een uitstekend seizoen in de Bundesliga, maar de voorkeur ging uit naar Ryan Babel en Luuk de Jong. "Op dit moment kies ik voor Luuk", vertelde De Boer op de persconferentie van dinsdag. "Ik snap dat dat een hele delicate keuze is, want Wout heeft het natuurlijk fantastisch gedaan. Maar ook Luuk doet het gewoon heel goed."

De Jong start op de bank in het Atatürk Stadion in Istanboel. Naast Donyell Malen beginnen Memphis Depay en Steven Berghuis in de basis, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Onder de lat krijgt Jasper Cillessen het vertrouwen, het middenveld wordt gevormd door Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong.

In de verdedigende linie moet De Boer het meest improviseren. Virgil van Dijk ontbreekt en is er waarschijnlijk ook niet bij op het EK. Tegen Turkije kiest De Boer voor Kenny Tete als rechtsback, Matthijs de Ligt en Daley Blind staan centraal achterin, terwijl AZ-verdediger Owen Wijndal het als linksback moet doen in Istanboel.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Tete, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, De Jong, Klaassen; Berghuis, Malen, Memphis.