'Ik heb altijd gezegd dat Stekelenburg de beste keeper is die we hebben'

'Ik heb altijd gezegd dat Stekelenburg de beste keeper is die we hebben'

24-03-2021 20:38
51

Rafael van der Vaart blijft bij zijn standpunt: Maarten Stekelenburg is de beste keeper die Nederland heeft. Hij neemt Tim Krul na de wedstrijd tegen Turkije (4-2 verlies) niets kwalijk, maar denkt wel dat Stekelenburg beter is. 

"Tja.. Ik heb altijd gezegd dat alle keepers fit zijn en spelen bij hun club, Stekelenburg de allerbeste keeper is die we hebben", reageert Van der Vaart bij de NOS op de rol van Krul. "Cillessen is een goede keeper en maakt weinig fouten, maar wint geen wedstrijden voor je. Stekelenburg doet dat wel. Als hij fit is, is hij voor mij de allerbeste nummer één. Daar blijf ik bij tot hij er staat."

Pierre van Hooijdonk heeft met Krul te doen. "Dit was voor een keeper de meest verschrikkelijke wedstrijd die je je kunt bedenken. Je moet op het allerlaatste moment spelen, krijgt eigenlijk niets te doen, de eerste goal valt gelukkig binnen, de volgende is een penalty..."

"Ik zeg het niet om Krul hoor. Maar als Maarten blijft keepen zoals hij bij Ajax doet, gaan we blij zijn en gaat hij spelen", zegt Van der Vaart. "Er staat iets in de goal dat wij gewoon nodig hebben. Krul kon verder niet veel doen aan de doelpunten."