Van de Looi trapt op rem: Ook dat wordt waarschijnlijk weer een thema bij jullie

Van de Looi trapt op rem: "Ook dat wordt waarschijnlijk weer een thema bij jullie"

30-03-2021 21:08
20

Erwin van de Looi is blij met Jong Oranje. De Nederlandse talenten wierpen na twee teleurstellende groepswedstrijden de schroom van zich af tegen Hongarije (6-1) en gaan als groepswinnaar naar de kwartfinale. Complimenten zijn er ook voor uitblinker Cody Gakpo.

Van de Looi lag de laatste dagen onder vuur vanwege zijn tactische keuzes. "Volgens mij is het bij de staf en spelers nooit een issue geweest, dus prima", reageert hij bij de NOS. "Dat wil zeggen: de issues in de buitenwereld waren geen issues in het team. We weten waarmee we bezig zijn en doen het al heel lang zo. De eerste twee duels waren onder ons niveau, maar vandaag hebben we een heel goede teamprestatie laten zien."

Gakpo was dinsdagavond de grote uitblinker. De PSV'er speelde 'fenomenaal', aldus de verslaggever. "Zeker, maar dat is hij wel vaker", zegt Van de Looi. "Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. We zijn blij dat hij net op tijd weer ging spelen. Ik had van tevoren uitgebreid contact met Roger Schmidt en hij heeft geen enkele beperking gelegd op het aantal minuten dat Cody kan spelen, ondanks dat hij heel weinig had gespeeld."

Dat Gakpo wordt getipt voor een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal, vindt Van de Looi wat te snel. "Ook dat wordt waarschijnlijk weer een thema bij jullie. Laten we gewoon genieten van het moment en tevreden zijn dat we door zijn. We zijn niet tevreden met alles wat we hebben gepresteerd, ook vandaag niet. Als we straks tegen Frankrijk, Zwitserland of Rusland moeten, moet het verdedigend nog beter."